Bouwbedrijf Kuiers viert feest

Bouwbedrijf Kuiers trekt in december in een fonkelnieuw pand op bedrijventerrein Blankenstein. De verhuizing markeert meteen het tienjarig bestaan van het allround bouwbedrijf dat is uitgegroeid tot een bekende naam in Meppel. De professionele werkwijze spreekt veel opdrachtgevers aan. Met de nieuwe stap gaat Bouwbedrijf Kuiers verder in de richting die het een paar jaar geleden heeft ingezet,
vertelt eigenaar Arjan Kuiers.

Nieuw onderkomen op bedrijventerrein Blankenstein

“Twee jaar geleden hebben we gekozen voor verdere professionalisering. We werken nu met twee man op kantoor en met negen medewerkers op de bouw. Daarmee zijn we een heel stabiel bedrijf met een goed gevulde orderportefeuille geworden. We werken met ervaren jongens die topkwaliteit leveren en weten wat klanten belangrijk vinden. Ze kunnen heel zelfstandig werken. Daarmee garanderen we kwaliteit en verloopt de strakke planning soepel”, vertelt Kuiers.

Mond-tot-mond reclame voor Bouwbedrijf Kuiers

Hij begon tien jaar geleden voor zichzelf. Dat was in een crisisperiode waarin ook de bouw moeilijke tijden doormaakte. Kuiers werkte eerst vanuit zijn eigen woning en maakte later de stap naar de Oeverlanden. “Ik heb nog geen moment zonder werk gezeten. Dat heeft vooral met mond-tot-mond reclame te maken. Als we een opdracht krijgen, mogen we vervolgens vaak in de rest van een vriendengroep aan de slag. Onze werkwijze spreekt mensen aan.”

Bouwbedrijf Kuiers

“Wij zorgen dat we niet teveel werkzaamheden aannemen, zodat we ons volledig kunnen richten op lopende projecten”

Bouwbedrijf Kuiers

Strakke planning

Dat heeft onder meer met de strakke planning te maken, denkt Kuiers. “Wij zorgen dat we niet teveel werkzaamheden aannemen, zodat we ons volledig kunnen richten op lopende projecten. Die variëren van badkamerrenovaties tot de complete bouw van woningen. Ook zorgen wij dat we altijd capaciteit overhouden voor kleinere klussen. Dat maakt ons tot een allround en flexibel bouwbedrijf.”

Verder doorgroeien

Door de drukte is Kuiers bovendien een bouwbedrijf dat uit het bekende jasje is gegroeid. “Naast ons kantoor aan de Oeverlandenweg hadden we een werkplaats met buitenterrein in Rogat. Op Blankenstein werken we straks vanaf één locatie. Dat komt de structuur van ons bedrijf ten goede. Met ons nieuwe pand kunnen we ook verder doorgroeien, maar daarvoor nemen we rustig de tijd. Onze bestaande klanten gaan voor”, zegt Kuiers, die straks buurman is van Autotaalglas. Hiervoor verrichtte hij veel werkzaamheden.

Gasloos bouwen

Kuiers trekt straks in een gasloos en duurzaam pand. Dat past bij het karakter van het bouwbedrijf. “De afgelopen jaren hebben we veel klanten geholpen met verduurzamen. Van het plaatsen van nieuwe, beter isolerende kozijnen tot het vervangen van verouderde dakkapellen en het isoleren van de complete woning. Sowieso investeerden veel mensen de afgelopen jaren in hun woning. Vanwege het woningtekort. We hebben bijvoorbeeld veel aanbouwen gerealiseerd. Mensen vergroten met verbouwen en met duurzame maatregelen het woongenot en brengen meteen de energierekening omlaag. Daarbij kunnen wij adviezen geven en alle werkzaamheden voor onze rekening nemen.”

Van niets iets maken

Kuiers vindt het allround karakter van zijn bedrijf mooi. “Als bouwer maak je van niets iets moois. En daarmee maak je mensen blij. Dat is het mooie van dit vak. Onze jongens werken bovendien aan hele gevarieerde projecten waarbij het ouderwetse vakmanschap nog een belangrijke rol speelt. Dat maakt het ook leuk om bij ons te werken, we zijn een leuk en gezellig team.”


Logo Bouwbedrijf Kuiers

Blankenstein 660e, 7943 PA Meppel

I T 0522 785 515 I www.kuiers.nl