Boerderij Koldermelk, de smaak van verse melk

“Elke dag, elke seizoen maar ook elk jaar beleef je anders op Boerderij Koldermelk.” De variatie in het werk, midden in de natuur en afhankelijk van de elementen zorgt voor de dagelijkse dosis boerengeluk. Bart en Albertine Ekkels genieten van het boerenleven op de Kolderveense Bovenboer.

“Elke dag staan we met plezier op”, vertelt Bart zonder aarzeling. Met zijn vrouw en compagnons Henk en Linda Huisman hebben ze boerderij Koldermelk met tachtig melkkoeien en zeventig stuks jongvee. Vanuit die basis is inmiddels een breed bedrijf opgebouwd.

IJs van boerderij Koldermelk

Samen draaien ze inmiddels een veelzijdige boerderijwinkel. Albertine: “We begonnen kleinschalig met de verkoop van verse melk en eieren. Linda maakt alle zuivelproducten. Sinds drie jaar maken we ook lekker ijs van de melk van onze eigen koeien.”

Het boerengeluk delen de Kolderveense boeren niet alleen met de buurt, maar inmiddels ook met toeristen uit alle windstreken. “We zitten vlakbij Giethoorn, en veel fietsers stoppen hier voor een ijsje. Maar we krijgen ook regelmatig klanten uit onze buurlanden, maar ook Azië en het Midden-Oosten in de winkel.

boerderij Koldermelk

Smaak

Bart: “Ons boerengeluk is ook dat we flexibel zijn in het maken van onze planning en de afwisseling in het werk. We werken in de stal, op het land, met koeien, met schapen en in de boerderijwinkel.” Albertine: “Ik hoor vaak van onze klanten dat als ze onze verse melk -uit de melktap- drinken weer denken aan vroeger. Ze woonden vroeger zelf op een boerderij of dronken melk van een buurman die koeien molk.

De volle smaak van melk vind je niet in de supermarkt. Dat we deze smaak terug kunnen geven aan de mensen is ook geluk. Een smaak die nergens anders is te vinden dan in melk rechtstreeks van de boerderij.”

Boerderij Koldermelk

Kolderveense Bovenboer 4, 7948 LV Nijeveen I T 06 12 85 40 98 I info@boerderijkoldermelk.nl I www.boerderijkoldermelk.nl