NIEUWE LOCATIE AUTOTAALGLAS MEPPEL

Autotaalglas Meppel verhuisde zomer 2022 van de Steenwijkerstraatweg naar Blankenstein 660. Daar trok het bedrijf in een fonkelnieuw bedrijfspand dat van alle moderne gemakken is voorzien. “Dit is een vijf sterren locatie…”, glimlacht Jeroen Akkers met een verwijzing naar zijn kernactiviteit: het herstellen en vervangen van autoruiten. De franchisenemer vertelt het verhaal van zijn bedrijf.

“En dan te bedenken dat ik best twijfelde over deze locatie voor Autotaalglas Meppel. Toen die voor ons in beeld kwam, was het nog een weiland. ‘Weten klanten ons daar wel te vinden?’, vroeg ik me af”, vertelt Akkers in zijn nieuwe kantoor. Amper een paar maanden na opening weet hij dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Deze locatie op het bedrijventerrein is in korte tijd geëxplodeerd qua bedrijvigheid. Klanten weten ons prima te vinden.”

Transparant gebouw

De verhuizing was nodig omdat Akkers zijn vertrouwde locatie aan de Steenwijkerstraatweg moest verlaten. Ook was dat pand toe aan een ingrijpende verbouwing. Op de oude plek kwam hij 22 jaar geleden terecht. Zes jaar daarvoor begon hij Autotaalglas in Meppel. “Een nieuwe locatie vinden was nog niet zo eenvoudig. Panden waren of te groot of te klein. Maar we zitten nu helemaal op onze plek. Heel mooi vind ik dat dit een heel transparant gebouw is: klanten kunnen vanuit de wachtruimte precies zien wat wij met hun auto doen. Wij bieden klanten nu nog meer kwaliteit door onder meer de stilteruimte en werkplek met airco.” Autotaalglas Meppel verving tegelijkertijd met de verhuizing veel apparatuur en materieel en kon meteen de nieuwe huisstijl van Autotaalglas toepassen. Akkers en zijn mannen verzetten bovendien zelf veel werk, zodat ze snel aan de slag konden op de nieuwe plek. “Wat we zelf konden, hebben we ook gedaan. Dat maakt deze plek voor ons extra bijzonder. Met ons topteam Jeremy en Chiel, die respectievelijk 15 en 7 jaar bij mij werken, het werk wat we doen en nu ook ons nieuwe pand en plek, maakt mij een enorm trotse ondernemer. Mede door de kennis en kunde van de twee medewerkers had het bedrijf niet kunnen worden wat het nu is.”

autotaalglas meppel
‘AUTOTAALGLAS MEPPEL HERSTELT NU AUTORUITEN AAN BLANKENSTEIN 660’
autotaalglas meppel

Grote verschillen

Wat nieuwe technieken betreft zit het bedrijf niet stil. De verschillen met 28 jaar geleden zijn enorm, vertelt Akkers. “Toen had je bij wijze van spreken twee soorten ruiten. Je wist precies welk type ruit bij welk merk auto paste. Tegenwoordig heb je modellen waar wel 32 verschillende ruiten in kunnen. Voorraad houden is daardoor onmogelijk geworden. Daarom hebben we hele nauwe contacten met de leveranciers en producenten. Bestellen we voor 15.00 uur een ruit, dan kunnen we daar vaak de volgende dag al mee aan de slag.” Die grote verscheidenheid aan ruiten heeft alles te maken met de ontwikkeling van de moderne auto.

NIEUWE TECHNIEKEN

Fabrikanten gebruiken steeds meer technieken en systemen die deels een plek vinden in de ruiten.“Dit komt door regensensoren, verwarming en camera’s. Na de vervanging van de voorruit moeten wij de camera in de nieuwe ruit kalibreren volgens de specificatie van de betreffende fabrikant. Hiermee moesten we forse investeringen doen. Alle fabrikanten werken met verschillende protocollen, waarvan wij op de hoogte moeten zijn. Bijna wekelijks updaten we onze systemen. Door alle ontwikkelingen is ons werk steeds geavanceerder en uitdagender geworden.”

Snel en goed werk leveren

Voor klanten is snelheid bovendien een vanzelfsprekendheid geworden. “In de begintijd brachten klanten hun auto ’s ochtends en haalden die aan het einde van de middag weer op. Na reparatie mocht een wagen ook vier uur de weg niet op. Tegenwoordig kunnen ze een half uur na reparatie alweer rijden. Klanten hebben de mogelijkheid te wachten terwijl wij de reparatie uitvoeren. Het afwikkelen van het administratieve proces wordt door ons geheel verzorgd. Door onze nauwe contacten met de verzekeraars is de papierwinkel veel kleiner geworden. Vroeger moest je een schadeformulier met vier doorslagen invullen. Nu leggen klanten hun groene kaart op de balie, waarna wij de reparatie gratis uitvoeren als de verzekering van de klant dekking biedt. De afwikkeling met de verzekeraar nemen wij voor onze rekening.”

Marktleider in de branche

Mede door die service groeide Autotaalglas uit tot een van de marktleiders in de branche. De naamsbekendheid van het bedrijf steeg de afgelopen jaren flink. “Sterk punt van Autotaalglas is dat we werken met franchisenemers. Wij doen wat meer ons best voor onze klanten. Mede daardoor kiezen veel mensen voor Autotaalglas als ze ruitschade hebben. Velen uit de brede regio rondom Meppel weten ons te vinden.”


Jeremy al 15 jaar bij Autotaalglas Meppel

Jeremy kwam vijftien jaar geleden via een uitzendbureau binnen bij Autotaalglas Meppel. Hij ging nooit meer weg en is dat ook niet van plan. “Bij dit werk komt steeds meer techniek kijken. Vroeger zat er een keer een regensensor in een autoruit, nu zitten er allerlei systemen in. Dat maakt de uitdaging groter en het werk alleen maar leuker”, zegt de chef werkplaats.

“De jaren zijn voorbij gevlogen…”, glimlacht de Steenwijker als hij aan zijn geschiedenis binnen het bedrijf denkt. Vijftien jaar geleden wilde hij na een periode van productiewerk een andere richting inslaan. Zo belandde hij aan de Steenwijkerstraatweg waar Autotaalglas een nieuwe medewerker zocht. “Dit werk is heel afwisselend. Je ontmoet veel verschillende klanten. Bovendien is geen auto én geen schade hetzelfde. En de techniek blijft zich ontwikkelen. We volgen opleidingen om bij te blijven. Zo kun je op alle veranderingen in deze branche blijven inspelen. Ook dat maakt dit werk leuk.”

‘Dit werk wordt steeds leuker’

TIP VAN AUTOTAALGLAS

“Het overkomt elke automobilist wel eens: een opspattend steentje en pats een sterretje in de voorruit. Zeker als de schade niet op een hinderlijke plek zit, maken veel mensen niet meteen een afspraak bij Autotaalglas. En dat is niet verstandig”, zegt Jeroen Akkers.

“Automobilisten denken vaak dat alleen het weer invloed heeft op zo’n sterretje. Maar ook het dichtslaan

van het portier of het nemen van een drempeltje zorgen regelmatig voor meer schade. Ons advies is daarom: maak meteen een afspraak. Als je daarvoor verzekerd bent, is de reparatie altijd gratis. Waarom zou je dan wachten? Een afspraak voor herstel of vervanging is zo online of telefonisch gemaakt. Voor de reparatie van een sterretje ben je ook zonder afspraak van harte welkom.”


Blankenstein 660, 7943 PA Meppel I

T 0522 257 372 I mep@autotaalglas.nl