SCHILDERSBEDRIJF DROK EN HUBO BOUWMARKT

MENSEN VINDEN OUDERWETSE SERVICE WEER VANZELFSPREKEND

Christo Drok als hij over de geschiedenis van zijn familiebedrijf vertelt. Al diep in de 19e eeuw waren zijn voorvaderen bezig met schilderwerkzaamheden in Vollenhove. Ondertussen staat Drok ook bekend om de bouwmarkt Hubo en Decorete. “En juist de combinatie van beide bedrijven is onze kracht”, zegt Christo.

Hij laat op zijn kantoor een foto zien van een soort kladpapiertje. Aan de verkleuring is te zien dat het niet van recente datum is. “Dit kwam tevoorschijn bij de sloop van een pand in de jaren negentig. Het is het bewijs dat mijn familie al in 1859 actief was als schilder. Koop Drok moet op dat moment 18 jaar oud zijn geweest. Eenjonge ondernemer dus.” Zijn schildersbedrijf groeide uit tot een gerenommeerde zaak. Christo is de zesde generatie Drok in het familiebedrijf. Dat is ondertussen al lang uitgebreid. “Begin jaren zeventig kwam het hobbyhuis erbij. Op dat moment zaten we nog in de Kerkstraat. De naam Decorette bestond toen al wel. Sinds 2002 zijn we ook HUBO en in 2007 verhuisden we naar onze huidige plek aan de Weijert.”

Altijd verrast

Die locatie dicht bij de provinciale weg en het centrum van Vollenhove is nog steeds ideaal. Drok merkt dat bewoners van een wijde regio rondom Vollenhove
naar zijn zaak komen. “We hebben wel eens de kans gehad om naar Emmeloord te verhuizen, maar deze locatie is heel centraal. Bovendien zijn we al bijna twee eeuwen verbonden met Vollenhove. We beschikken hier over veel ruimte. Klanten zijn altijd verrast als ze binnenkomen.”

De kracht van het bedrijf is de combinatie van twee bedrijven, zegt Drok. Bij beide ondernemingen werken in totaal zeven mensen. Wij kunnen mensen het hele pakket aanbieden: van schilderwerk tot de stoffering en de complete inrichting. Hierbij zijn we niet afhankelijk van de krachten van derden. We hebben alle vakmensen zelf in huis, we hebben grip op de planning. Klanten hebben met één aansluiting.”

Top merken

“En verf…”, vult Drok zelf zijn laatste zin aan. Daarmee is het verhaal van de
geschiedenis van het bedrijf meteen rond. “De terpentine stroomt ons door de aderen, zeggen we wel eens gekscherend.

Verf blijft voor ons een belangrijk product. Bij ons vind je de drie topmerken Sigma, Sikkens en Wijzonol. Daarvan hebben we ook de originele mengmachines, zodat we alle kleuren zonder afwijkingen kunnen maken.”

‘Ouderwetse’ service

Drok kan door de structuur van het bedrijf snel werken en veel service leveren. “De term ouderwetse service bestaat eigenlijk niet meer. Mensen vinden het weer vanzelfsprekend dat je die levert. Onze vakmensen maken dat ook mogelijk. Juist daarmee onderscheiden we ons ook van andere bouwmarkten.” Naast de bouwmarkt beslaat de sfeervolle woonzaak een flink deel van de
winkelruimte. Dat is de plek waar klanten inspiratie opdoen en waar medewerkers deskundig advies geven. “Creativiteit is ook een kracht van onze mensen. Ze hebben kijk op kleur en sfeer en denken in oplossingen. Bij ons kun je terecht voor onder meer gordijnen, vloeren, kasten en woonaccessoires.”