Barry Heetebrij vijfde generatie in familiebedrijf

‘Online kopen is makkelijk, maar je mist de beleving van de winkel’

Barry Heetebrij zet een ruim 125 jaar oude familietraditie voort. Hij runt, samen met vader Barend, aan de Landpoortsteeg de slagerij. Ondanks dat hij succesvol investeerde in de online positie van het bedrijf, ziet hij klanten nog steeds het liefste in de winkel. “Daar ervaar je een stuk beleving en krijg je goed advies. Die interactie met klanten vind ik prachtig.”

Tekst: Erik Driessen | Foto’s: Rianne Brouwer

Hij behoort tot een langzaam uitstervend gilde. Nederland kent ongeveer tweeduizend slagerijen. En dat terwijl vroeger op elke straathoek een vleesverkoper werkte. “Dit ambacht gaat meestal over van vader op zoon. Dat merkte ik al tijdens mijn opleiding. Toch blijft dit een geweldig beroep. Ook omdat je continue zoekt naar vernieuwing en verbetering.”

Heetebrij
Heetebrij

Goed luisteren

Communicatie met klanten vindt hij daarbij belangrijk. “Je moet goed luisteren naar klanten en inspelen op veranderende wensen. Mensen eten tegenwoordig iets minder vet en besteden veel aandacht aan wat ze eten en drinken. In de winkel kun je wat dat betreft goed advies geven. Bijvoorbeeld over welk stuk vlees het beste past bij een gerecht.”

De koude kant

Slagerij Heetebrij legt zich vooral toe op ‘de koude kant’. “In de grotere steden zie je dat slagers zich steeds meer toeleggen op een-pans-gerechten. Bij ons is de koude kant juist de corebusiness. Wij verzorgen veel barbecues in Vollenhove en zeker zo belangrijk in de regio rondom Vollenhove. Je ziet dat de barbecue tegenwoordig het hele jaar populair is. Wie heeft er tegenwoordig geen tuinhuis(je) met zithoek en een kamado/ egg of wat voor barbecue dan ook.”

Trots op Vollenhove

Heetebrij is trots op Vollenhove, ofwel VENO. “Moet je kijken hoeveel specialisten we hier nog hebben. Verse groenten/fruit van de groenteman, brood & gebak van de bakker, wijnen van de wijnwinkel, en prachtige bloe- men voor elke gelegenheid van de bloemist. En het mooie is dat de onderlinge gunfactor hoog is. Daardoor ontdekken steeds meer mensen dat het prettig winkelen is in Vollenhove.”

Heetebrij

Het ambacht

“Misschien is de wisselwerking met klanten wel het mooiste van het vak. Ik vind het leuk om mensen te verrassen met de smaak van een product. En aan de andere kant verrassen klanten mij soms ook: dan komen ze met inspiratie voor iets nieuws en ga ik aan de slag met een nieuw product.”

Heetebrij

Landpoortsteeg 2 | 8325 BR Vollenhove |

www.slagerijheetebrij.nl | Tel. 0527 241 214

zaterdag08:00–13:00
zondagGesloten
maandag08:30–18:00
dinsdag08:00–12:30
woensdag08:30–18:00
donderdag08:30–18:00
vrijdag08:30–18:00