ERWIN EN AMANDA VISSCHER ONDERNEMEN OP EEN BREED TERREIN

DANCESTUDIO, PAALDANSEN, HOT TUBS EN HAARDHOUT

Tekst: Erik Driessen | Foto’s: Angela Scholtus en Iris Boxum

Veel inwoners van Vollenhove en wijde omstreken leerden dansen bij Dansschool De Wieden die in de volksmond beter bekend stond als ‘de Zwarte’. Kleinzoon Erwin Visscher en partner Amanda blazen de dansschool nieuw leven in. Naast het stijldansen op woensdagavond is het ook de plek voor het pittige pole fitness. Ondertussen verkopen Erwin en Amanda ook nog hout uit de Baltische Staten en hot tubs. Ze vertellen hun ondernemersverhaal.

Amanda

Amanda & Erwin

“Mijn opa had pikzwart haar. Die stond in Vollenhove dus bekend als ‘de zwarte’”, legt Erwin de naam van de huidige dancestudio nog een keer uit. “De dansschool was de hobby van mijn opa en oma. Vanaf de jaren tachtig leerden veel mensen hier dansen. Na het overlijden van mijn opa in 2005 stopte de dansschool.”

Nieuwe toekomst

Tien jaar later organiseerden Erwin en Amanda een reünie. “Die avond was meteen het startsein voor een nieuwe toekomst”, vertelt Amanda. Ze zocht contact met danslerares Sanne en al snel werd er weer volop gedanst in ‘de Zwarte’. Vanuit een hele brede regio komen mensen dansen in Vollenhove. De techniektrainingen op zaterdag trekken zelfs mensen uit het hele land.

Paaldansen

“Of ik zelf een danser ben? Ik had nul ervaring…”, lacht Amanda. Toch is ze nu buitengewoon actief. Naast de stijldanslessen van Sanne geeft ze zelf ‘paaldansles’ en workshops paaldansen. “Er zijn nog steeds mensen die dat vooral associëren met erotiek, maar bij ons is het fitness en wordt nu ook wel ‘pole fitness’ genoemd. Deze sport is heel goed voor je conditie en je bouwt kracht op. Die heb je nodig ook, want paaldansen is echt pittig”, vertelt Amanda, die vanaf januari ook poweryoga gaat aanbieden.

KIDS DANCE
Iedere vrijdag 17.30-18.30 uur
vanaf 5 tm11 jaar.

Gezellig dansen, leer dansen op een gave choreografie!!

Amanda & Erwin

KIDS POLE GYM
Iedere dinsdag 17.45-18.30 uur
Yes… voor alle kids die uitdaging zoeken, op de kop willen hangen, klimmen, trucjes leren, balans, kracht, acrobatiek, techniek en concentratie!! Meer info op www.dancestudiodezwarte.nl

Amanda & Erwin

Amanda en Erwin

VEEL MENSEN ONTDEKKEN HET GENOT VAN RELAXEN IN EEN HOT TUB IN DE EIGEN TUIN

Visscher Haardhout

Naast de dancestudio startten Erwin en Amanda recent nog twee ondernemingen. “Ik kocht afgelopen zomer een houtkachel en ontdekte de stevige prijs van hout. Via mijn netwerk importeerde ik toen een partij uit de Baltische Staten. Daaruit is Visscher Haardhout ontstaan. Toevallig op het juiste moment: hout is een schaars product, maar wij beschikken nog over voldoende voorraad”, vertelt Erwin.

Hout van topkwaliteit

Hij levert hout van verschillende soorten met als overeenkomst de topkwaliteit. “Al ons hout is oven gedroogd. Dat betekent dat het vochtgehalte maximaal 15 procent is, waardoor het meteen geschikt is voor de kachel. Ook is het vrij van insecten, zodat je het ook prima in je woonkamer kunt leggen”, legt Erwin uit. Hij verkoopt aan particulieren en aan tussenhandelaren. Daarbij zoekt hij nadrukkelijk de samenwerking met andere handelaren.

Hot Tubs bij Amanda en Erwin

Hout is ook de link met zijn andere activiteit: de verkoop van houtgestookte hot tubs. Die wellness faciliteit is sterk in opmars in Nederland. “Wij verkopen een tub met een geïntegreerde kachel. Samen met de naadloze kuip levert dat een mooie uitstraling op. Bovendien is het warmteverlies heel gering. Ook zijn extra opties mogelijk: van lichttherapie tot bubbels. Veel mensen ontdekken het genot van relaxen in een hot tub in de eigen tuin.”

Het is misschien wel de ideale afsluiter van een avond dansen bij De Zwarte. Daar herleeft het verleden. Amanda: “Deze zomer begon een grote groep mensen met dansles en de animo voor pole fitness is heel groot. Ook kinderfeestjes en vriendenuitjes zijn hier mogelijk. Een workshop paaldansen levert altijd een topavond op.”

Erwin en Amanda
De Zwarte Dancestudio

Schaarweg 1a Vollenhove | www.dancestudiodezwarte.nl | www.visscherhaardhout.nl | www.vhwellness.eu