Breman Bending richt zich ook op de lokale markt

UNIEK MACHINEPARK MET EEN LAGE DREMPEL

Wie het karakteristieke pand van Breman Bending ziet en de vaak reusachtige objecten die het bedrijf maakt, denkt haast vanzelfsprekend dat het alleen aan grote projecten werkt. Dat is een groot misverstand, zegt Niek Breman. “Met ons nieuwe bedrijf Breman Bending werken we juist veel voor ondernemingen in Zwartewaterland. Wij kunnen meer voor de lokale markt betekenen dan veel mensen weten.”

Tekst: Erik Driessen I Foto’s: Angela Scholtus

“Wie van techniek houdt, stapt bij ons een snoepwinkelbinnen…”, glimlacht Breman als hij over de achtergrond van Breman Bending vertelt. Dat is de plaatwerkspecialist van Nederland. Achter de nieuwe naam gaat namelijk een brok ervaring schuil. “Wij hebben dit jaar de activiteiten overgenomen van Plaatwalserij Purmerend. In een fonkelnieuw pand bundelen we die kennis en ervaring met de plaatwerkactiviteiten die wij hebben opgedaan bij Breman Machinery. In Genemuiden beschikken we over meer capaciteit en kunnen we sneller schakelen.”

Uniek machinepark

Het bedrijf beschikt over een voor Nederland uniek machinepark met de meest moderne machines voor snijden, zetten, walsen en eventuele aanvullende bewerkingen. Daarmee werken de vakmensen aan complexe projecten, maar net zo makkelijk aan kleinere opdrachten.

Breman Bending werkt voor alle opdrachtgevers tussen bouwbedrijf en vliegtuigbouwer. “We maken het onderscheid met onze lasersnijmachine. Daarmee zijn we in deze regio de eerste. En juist deze machine is heel interessant voor het lokale bedrijfsleven.”

Mogelijkheden eindeloos

Breman pakt zijn smartphone erbij om voorbeelden van het werk te laten zien. Die zijn buitengewoon divers van karakter. “Masten voor de jachtbouw, profielen voor de scheepsbouw, conische buizen, deksloven voor damwanden voor waterbouwers en buizen voor de verschillende industrieën. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Met de lasersnijmachine kan Breman Bending bijvoorbeeld veel verschillend werk uitvoeren voor gevelbouwers en reclamebureaus. Juist omdat we complexe vormen kunnen maken en tegelijk met grootste precisie kunnen werken. We maken belettering van hoogwaardige kwaliteit, maar ook snijpakketten voor boten, grafmonumenten, containers en speciale wenteltrappen voor kantoren/gebouwen. Dat zijn geen producten die je in eerste instantie met ons bedrijf associeert. Materialen die bewerkt worden zijn staal, aluminium, RVS en slijtstaal.”

BREMAN BENDING

Heel laagdrempelig

Het lokale bedrijfsleven kan dus voor veel bewerkingen bij Breman Bending binnenlopen. En dat laatste woord neemt Breman niet voor niets in zijn mond. “We willen heel laagdrempelig zijn. Loop binnen met je vraag, dan kijken we meteen naar de mogelijkheden. Daar zijn we met onze capaciteit, ons machinepark en onze eigen magazijnvoorraad ook op ingesteld. Bij Breman Bending kun je terecht voor complexe en eenvoudige (spoed) opdrachten. ‘Nee’, zeggen we niet zo snel.”

Zwaar walswerk

Wat Breman Bending ook uniek maakt in Nederland is de walscapaciteit waarover het bedrijf beschikt. In Genemuiden kan het bedrijf ringen of buizen maken tot een dikte van 200 millimeter en een lengte van 4 meter. De grootste diameter die er tot nu toe gewalst is uit één stuk, is 8 meter diameter. Deze worden vaak gebruikt als onderdeel voor gereedschappen op zee voor het installeren van windmolens.

De introductie van Breman Bending werpt al snel zijn vruchten af. Het bedrijf werkt veel voor nieuwe opdrachtgevers. “En vaak zijn dat bedrijven die niet wisten dat wij ook zetwerk en walswerk uitvoeren. Die associeerden ons inderdaad met grote projecten. Met Breman Bending halen we dat misverstand uit de wereld.”

“LOOP BINNEN MET JE VRAAG, DAN KIJKEN WE METEEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN”


FAMILIEBEDRIJF BREMAN BENDING GEWORTELD IN ZWARTEWATERLAND

Breman Bending is het broertje of zusje van Breman Machinery. Dat bedrijf groeide in anderhalve eeuw uit van een ambachtelijke smid tot een vooraanstaand supplier van specialistische onderdelen voor het internationale bedrijfsleven. Niek Breman: “Omdat de grote projecten vaak in het oog springen, weet lang niet iedereen dat we juist voor een brede groep opdrachtgevers werken. Als familiebedrijf werken wij ook graag voor onder andere: scheepswerven, aannemers, tapijtindustrie, reclamebureau’s etc. Dat zijn bedrijven waarmee we een warme band hebben. Ook voor veel andere ondernemingen in Zwartewaterland werken we regelmatig samen.”


NIELS FUITE OP ZIJN PLEK IN NIEUWE FUNCTIE

“BREMAN BENDING IS VOLOP IN ONTWIKKELING: DAARAAN MEEWERKEN IS ENORM LEUK”

“Met Breman Bending werken we aan iets nieuws. We bouwen aan een nieuw bedrijf en zijn volop in ontwikkeling. Daaraan meewerken is enorm leuk. Bovendien hebben we een heel hecht clubje mensen”, vertelt Niels Fuite, die zelf sinds het voorjaar bij Breman Bending werkt.

Op dat moment was al bekend dat hij in de zomer een knieoperatie moest ondergaan. Gek genoeg was dat het klassieke geluk bij een ongeluk. “Omdat ik op krukken liep, kon ik niet in de hal aan de slag. Toen werkte ik een tijdje op kantoor. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ik daar ook niet meer weg ga. Dat zegt ook iets over Breman Bending: als je er voor gaat, krijg je hier veel mogelijkheden.”

Momenteel zijn wij nog op zoek naar een nieuwe collega. Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV dan naar:

vacatures@breman-machinery.nl

Kokosstraat 10, 8281 JC Genemuiden

T +31 (0)88 27 363 50

www.breman-bending.com