Lokale samenwerking in ‘Veno’

Lokale samenwerking bij nieuwbouw Poelsema Veldwerk Bureau

De entree van het bedrijventerrein van Vollenhove krijgt met het nieuwe kantoor van Poelsema Veldwerk Bureau een bijzondere nieuwe uitstraling. De lokale samenwerking van bedrijven, zo realiseren zij een uniek pand dat volledig en energie neutraal is en voorzien is van veel milieuvriendelijke snufjes. Eigenaar Oscar Poelsema, Jacko Rook van Rook Bouw en Jos Lok van Lok Installatietechniek vertellen over het bijzondere project.

‘OP DIT PROJECT KUNNEN WE ALLEMAAL TROTS ZIJN’

lokale samenwerking

Oscar Poelsema: 

“We groeiden uit ons pand aan De Kampen. Hoewel we zelf door heel Nederland actief zijn, stimuleer ik graag het lokale bedrijfsleven. Daarom zochten we voor onze nieuwbouwplannen ook lokale ondernemers. Verder staan duurzaamheid en vernieuwing bij ons voorop. Poelsema veldwerk Bureau is nauw betrokken bij de thema’s met duurzaamheid en klimaatveran- dering, maar persoonlijk denk ik ook dat we in Nederland meer kunnen doen aan klimaat- verandering gecombineerd met leefbaarheid Bijhetnieuwekantoorgebruikenwijbijvoor- beeld verharding dat C02 kan neutraliseren.

Jacko Rook:

 “Dit prachtige project past bij onze ambities met circulair bouwen. We gebruiken bijvoorbeeld deuren, stenen en vloerplanken uit de oude boerderij. Er zitten veel bouwkundige ‘grapjes’ in het ontwerp.

Opvallend zijn onder meer het lamellendak, de gevelbloembakken en het stootvoegloos metselwerk. Bijzonder is ook de witte dakbedekking die opwarming door de zon tegenhoudt. De samenwerking met Poelsema en de partners binnen het bouwteam was heel prettig. Dit is een projectwaaropweallemaaltrotskunnen zijn.”

Jos Lok: 

“Poelsema wilde iets doen met het opvangen en gebruiken van hemel- water. Dat vormt voor ons de mooiste uitdaging bij dit project. Wij realiseren een put waarin het hemelwater wordt opgevangen. Dat is dan ook gelijk de bron waar we de energie uithalen voor het verwarmen en eventueel koelen van de gebouwen. Ook voor het doorspoelen van de toiletten gebruiken we het hemel- water. In de toekomst is het zelfs ge- schikt als drinkwater. Verder zijn de gebouwen voorzien van de nieuwste installatietechnieken.”