The Voice kids: Bente van der Steeg

Tekst: Erik Driessen | Foto: In beeld met Rianne

‘ZOVEEL MENSEN LEEFDEN MEE… NIET NORMAAL!’

Bente kijkt nog één keer terug op The Voice Kids

Eén noot op de viool was genoeg voor de bekende draaibewegingen van de juryleden. Met de rest van My Heart Will Go On zorgde Bente van der Steeg voor een storm aan reacties. Trots op Zwartewaterland kijkt nog een keer terug op het Voice-avontuur van de jonge violiste en zangeres uit Genemuiden.

Wat gebeurde er na je eerste optreden in The Voice?


‘Ik was zo handig om mijn telefoonnummer op mijn Insta- account te zetten. Iedereen ging bellen. Mijn moeder had de telefoon in haar handen en zag zo honderd berichten binnenkomen. We zijn een weekeinde bezig geweest met berichten beantwoorden. Niet normaal. Heel Genemuiden leefde mee, en ik kreeg ook veel reacties uit Hasselt en Zwartsluis. Omdat het optreden in de smaak viel, was dat natuurlijk superleuk.’

Hoe was het om jezelf op televisie te zien?

‘Ik keek samen met ons gezin en een paar vrienden. Dat was wel grappig. Ik wist natuurlijk dat ik op televisie zou komen, maar niet op wat voor manier.

Bente van der Steeg

Er wordt veel geknipt en geplakt. Tijdens de opnamedagen schieten ze heel veel beelden. We moesten er om 16.00 uur zijn en meestal was mijn optreden dan pas om 22.45 uur. Het contact met andere kandidaten is er nog steeds. Normaal wordt het seizoen afgesloten met een trip naar EuroDisney, maar dat zat er dit keer niet in. Hopelijk kunnen we straks nog een keer ergens met z’n allen afspreken.’ Pas was ik aan het skateboarden in Zwolle. ‘Hoe heet je?’, vroeg iemand. Toen ik Bente zei, vroeg hij of ik dat meisje van televisie was. En op school in Zwolle moest ik de nieuwe leerlingen welkom heten. Dan zegt er ook wel eens iemand dat ze mijn gezicht kennen.’

En nu wil je een beroemd muzikante worden?

‘Niet per se hoor. Het lijkt me leuk om naast mijn werk met muziek bezig te zijn. Wat ik wil worden, weet ik nog niet. Radio vind ik wel heel leuk, zoals het programma van Mattie en Marieke op QMusic. Tijdens The Voice Kids vroeg Snelle of ik mee wil spelen op zijn album, maar ik heb geen idee of dat er van gaat komen.’

Kunnen we je binnenkort nog in de
buurt zien optreden?

‘Ja, eind augustus speel ik op een festival in IJsselmuiden. En in september doe ik mee aan Kamerbreed in Genemuiden, de opvolger van Genemusiment. Ik doe dan mee met de jongens van Juust en Losse Eindties. Ook speel ik dan My Heart Will Go On.’

Volg haar op Instagram: Bente van der Steeg