Juwelier Dekker 2020 was een bijzonder jaar

“Verantwoord en duurzaam, dat is ons motto!”

Het is een bijzonder jaar voor Juwelier Dekker. Ze bestaan dit jaar dertig jaar en de volledige winkel is verbouwd. Daarnaast is ook de website incl. webshop vernieuwd en gaan er de komende tijd hele leuke acties aankomen. Eigenaren Rein en Roelie hebben ons dan ook genoeg te vertellen.

Tekst: Tina van Dijk I Foto: Rianne Brouwer

We gaan door met mogelijkheden die wel kunnen


De winkel is volledig ingericht om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Alles is prachtig ruim en overzichtelijk opgezet en de vloer is voorzien van een mooie pvc vloer. “Het interieur was weer toe aan vervanging en we willen niets liever dan de vernieuwde winkel, en ons dertig jarige bestaan, met jullie vieren. Maar gezien de situatie omtrent Covid-19 zijn we natuurlijk enorm beperkt in onze mogelijkheden. Ondanks alles willen we onze klanten toch verrassen met leuke dingen. Dat gaan we nu maar op een andere manier doen. Houd ons dus zeker in de gaten”, aldus Rein.

Iets nieuws maken met oude sierraden

Wat is het toch bijzonder om van oude spullen of sieraden van dierbaren een nieuw product te laten maken. Bij Juwelier Dekker kan dat! “Pas hebben we van een oude broekriem nieuwe sieraden gemaakt, met daarin een tekst en een vingerafdruk”, vertelt Rein met gepaste trots. Soms kan het ook zijn dat sierraden van een te slechte kwaliteit zijn om ze weer op te knappen. Ook dan is het een optie om er iets anders van te laten maken.

Duurzaam goud

Goud wordt uit de grond gehaald. Maar wat voor gevolgen heeft dat voor de natuur en de maatschappij? Dat is een vraag waar men zich bij Juwelier Dekker mee bezighoudt. “Wij willen alleen maar goed goud kopen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan. Daarom verkopen we niet alleen sieraden of voorwerpen van zilver en goud, maar kopen we het ook weer in. Het gewicht dat we verkopen, dat kopen we dus weer terug. Op deze manier recyclen we en blijft het gewicht aan goud wat in omloop is in evenwicht.”


logo juwelier dekker

Gemeenteweg 62, 7951 CP Staphorst

I T 0522 463 788 I www.juwelierdekker.nl