Albatros blij dat de mensen weer terug zijn

Tekst: Erik Driessen I Foto: Uitgeverij Trots op

‘Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor…’, zegt Noah Emanuels als hij op een zomerse maandagochtend uitkijkt op het terras van De Albatros. Dat zit vol met fietsers, wandelaars, inwoners en andere voorbijgangers. ‘Dat contact met de mensen hebben we het meeste gemist tijdens de coronaperiode’, vult collega Emiel Visscher aan.

Een paar jaar geleden nam het duo de zaak over. Vol energie en bruisend van nieuwe ideeën. ‘En toen brak ineens corona uit en moest alle horeca sluiten. Dan denk je net als iedereen: wat gebeurt ons nou? Maar we zijn nooit bij de pakken neer gaan zitten en zijn blijven ondernemen’, kijkt Noah terug op het afgelopen jaar.


Ze merkten ook dat ze als beginnende ondernemers de ‘gun-factor’ hadden. ‘Absoluut, we hebben veel steun gekregen in Zwartewaterland. We zijn begonnen met bezorgen en die service sloeg enorm aan. Veel mensen spraken ons daar op straat over aan. ‘Lekker gegeten’, hoorde je dan. Dat gaf echt een kick. Door dat bezorgen konden we ons bedrijf voortzetten’, zegt Noah.

Echte behoefte

Daarom blijven we daar ook mee doorgaan’, vult Emiel aan. ‘Er blijkt een echte behoefte te zijn aan thuis bezorgen. Daarom hebben we ook twee elektrische fietsen gekocht bij Rijwielhandel

Maandag. Die maken het bezorgen veel makkelijker. Bovendien hebben we nu groene vervoersmiddelen die nog heel herkenbaar zijn ook.’ De Albatros bezorgt ook in Hasselt, Belt-Schutsloot, Heetveld en Sint Jansklooster.’Genemuiden niet inderdaad. De oversteek met de pont is daarvoor net wat te onzeker. Maar veel Genemuidenaren pakken graag de fiets en komen dan bij ons op het terras zitten. Of ze genieten van een ijsje bij Snoepers, die we twee jaar terug ook overnamen. Ook met die zaak konden we doorgaan tijdens corona’, vertelt Noah.

‘Dit maakt de horeca zo leuk…’

Meteen uitverkocht

Want Noah en Emiel runnen een uitgebreide horecazaak. Naast de ijssalon en de brasserie met het terras bestaat de onderneming ook uit cafetaria Albatros en de Partypub. Ook die opende eind juni weer haar deuren. ‘Wij dachten zelf dat het testbeleid misschien een drempel was, maar het tegendeel bleek waar tijdens het eerste weekeinde. We waren meteen uitverkocht. Jongeren waren hier echt toe.’ Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. Veel mensen misten een jaar lang de horeca. Even een kopje koffie met een gebakje, een biertje op een warme dag of een lunch tussen de middag en een uitgebreid diner. ‘Je ziet het op deze maandagochtend al…’, zegt Noah. ‘Normaal is dit een rustige dag en nu is het volop hectiek op het terras en in de zaak. En dat is precies wat dit vak zo leuk maakt. Dat hebben niet alleen de mensen, maar ook wij gemist.’

Nieuwe ideeën

Elke keer borrelen die nieuwe ideeën weer bij hun op: live muziek in combinatie met eten & drinken, tapas in de winter periode en elke keer weten zij het publiek te verrassen met die frisse ideeën. Ook zoeken zij meer de lokale samenwerking op, zoals bijvoorbeeld de nieuwe wijn leverancier ‘de Bigondier’. ‘We zijn in ieder geval weer blij dat we volop in de running zijn en hopen dat dit zo blijft. Dankbaar zijn wij ook dat Zwartewaterlanders ons zo gesteund hebben in het afgelopen jaar en voor nu tot ziens bij de Albatros!’, besluiten beide heren vol trots hun verhaal.

‘We zijn blij dat jullie ons zo gesteund hebben in het afgelopen jaar’


Stationsweg 8, 8064 DE Zwartsluis I

T 038 – 386 73 89 I www.dealbatroszwartsluis.nl