SC Genemuiden

Samen al 90 jaar belangrijk voor SC Genemuiden

Jouw eerste jaar zag er ook anders uit dan gedacht.


“Zeg dat wel. Als je ‘ja’ zegt tegen deze functie, verwacht je niet dat je bezig bent met een pandemie en alle protocollen die daarbij horen. We komen terug uit een donker dal waarin in korte tijd veel Sportcluppers zijn overleden. Toch hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk te blijven voetballen. Prachtig om al die kinderen op zaterdag op het sportpark te zien. Daar krijg ik ontzettend veel energie van.”

Is je beeld van de club veranderd nu je voorzitter bent?

“Als keeper en trainer ontdekte ik al dat Sportclub Genemuiden een echte volksclub is. Iedereen is hier gelijk: of je nou in de kantine helpt of in het eerste elftal speelt. De betrokkenheid is groot. Voor veel mensen maakt deze club net als familie en werk onderdeel uit van hun leven. Dat is een soort lifestyle. Als voorzitter kom ik wél op andere plekken dan voorheen: dan merk je hoe groot deze club is en hoeveel naam Sportclub in negentig jaar heeft gemaakt.”

Staat het clubgevoel in deze periode onder druk?


“Sportclub is veel meer dan voetbal alleen. Sommige mensen komen hier bijna elke dag. Het sociale aspect is ontzettend belangrijk. Met z’n allen willen we hier plezier hebben. We ontmoeten elkaar nu minder, maar de betrokkenheid is nog steeds heel groot waardoor het clubgevoel nog sterker wordt. Natuurlijk kijken we er wel naar uit dat het balletje straks weer ‘gewoon’ rolt.”

sc Genemuiden