Interwel Uitzendgroep

INTERWEL UITZENDGROEP WIL GOEDE HUISVESTING VOOR MEDEWERKERS

Tientallen jaren kwamen gasten voor een hapje, drankje of gezelligheid naar De Roustap. Ondertussen wonen er medewerkers van Interwel Uitzendgroep.”Als je overdag iets vraagt van je mensen, moet je ook zorgen dat ze in de avonduren goed wonen”, zegt directeur Henk van Dijk van het uitzendbureau in Nieuwleusen.

Tekst: Erik Driessen | Foto’s: Rianne Brouwer en eigen beeldmateriaal

De Uitstap Rouveen
Interwel
Interwel

Hoe kwamen jullie zo terecht bij De Roustap.

“Ik kwam er regelmatig op mijn racefiets langs. Ineens bedacht ik mij dat het een perfecte locatie voor onze arbeidsmigranten zou zijn. Toen bleek dat het pand in de stille verkoop stond, waren de plannen snel gemaakt. Naast de zeven kamers op de benedenverdieping realiseren we boven zes nieuwe appartementen. Op termijn komt er ook een fitnessruimte in de voormalige feestzaal. Daar kunnen alle medewerkers van Interwel dan gratis sporten.”

DE ROUSTAP IS NU DE UITSTAP

Hoeveel medewerkers hebben jullie?

“Momenteel staan er ruim tweehonderd mensen bij ons op de payroll: Nederlanders, Hongaren en vooral veel Polen. Toen we met Interwel startten, sprongen we in op het gebrek aan lassers. Daar komt onze naam ook vandaan: Inter staat voor internationaal,”wel” komt van welding”, Engels voor lassen. Nog steeds is de metaalbranche belangrijk voor ons, maar ondertussen werken onze medewerkers ook in de logistiek, tuinbouw en recycling. En dat doen ze in een straal van ruim honderd kilometer rondom Zwolle.”

Geen last van de coronacrisis?

“Die heeft zeker invloed op onze bedrijfsvoering, maar tast onze ambities niet aan. We willen zowel geografisch als branchebreed verder groeien. En dat doen we met kwalitatief goede vakmensen die wij goede faciliteiten aanbieden. Daarmee maken we het onderscheid in de markt.”


interwel logo

Rollecate 71, 7711 GG Nieuwleusen
T 0522 – 242 520 I www.interwel.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *