Maandag’s Rijwielhandel

Erik Bos zet Maandag’s Rijwielhandel voort

“De fiets is weer helemaal hip”, zeggen Erik Bos en Jitse Maandag van Maandag’s Rijwielhandel in de Kerkstraat. In deze coronaperiode ontdekken alle generaties hoe leuk en gezond fietsen is. Bos en Maandag nemen de meest trendy modellen door én vertellen over de veranderingen binnen het bedrijf.

Tekst: Erik Driessen | Foto’s: Rianne Brouwer

“Mooier kan eigenlijk niet”, zegt Jitse over de toekomst van het bedrijf. Samen met echtgenote Jantje runt hij sinds 1992 de zaak die zijn vader in 1939 startte en die zijn broer daarna voortzette. Met Erik Bos is nu de toekomst geregeld. “Ik sta elke dag nog met veel plezier in de winkel, maar volgend jaar ben ik toe aan mijn pensioen. Heel mooi dat Erik de zaak én de naam voortzet. Zelf blijf ik nog een paar dagen bij het bedrijf betrokken. Ik mag nog veel te graag sleutelen. We zijn heel blij met deze ontwikkeling.”

“DE FIETS IS WEER HELEMAAL HIP”

LEKKER SLEUTELEN BIJ MAANDAG’S RIJWIELHANDEL

“Die kennisoverdracht is heel belangrijk”, zegt Erik, die een achtergrond in de autobranche heeft. Toen hij samen met zijn vrouw een fiets kocht bij Maandag veranderde zijn toekomstbeeld. “Na een aantal kantoorfuncties was ik weer toe aan ‘lekker sleutelen’. De moderne techniek die bij fietsen komt kijken, vind ik heel interessant. In de winkel en werkplaats heb je bovendien heel veel contact met mensen. ‘Dit is wat ik wil…’, dacht ik tijdens die aankoop van de fiets. En toen raakten we later met Jitse en Jantje in gesprek…” “We hadden meteen een klik”, zegt Jitse en dat goede gevoel is sinds de samenwerking in 2017 alleen maar sterker geworden. Ze denken hetzelfde over de manier van werken. “Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan voorop. Onze haal- en brengservice is daarvan een goed voorbeeld: klanten hebben het meestal al druk genoeg, voor ons is het een kleine moeite om fietsen bij de mensen thuis te halen en terug te brengen.”

Fietsen Maandag's Rijwielhandel
Maandag's Rijwielhandel

TRENDY ELEKTRISCH EN HIP

“De E-bike trend zet door. Verreweg de meeste fietsen die we verkopen zijn elektrisch. Ze hebben steeds meer een trendy uiterlijk en zijn dus aantrekkelijk voor alle generaties. E-bikes hebben moderne kleuren, zijn uitgerust met hippe accessoires en de accu is steeds minder zichtbaar aanwezig.”

TRADITIONEEL MAAR NIET OUDERWETS

“Natuurlijk verkopen we nog steeds traditionele fietsen. Vooral sportieve fietsen zijn populair. Licht en makkelijk trappen zijn daarvan belangrijke eigenschappen. Mooi voorbeeld zijn fietsen met een aandrijfriem in plaats van de traditionele ketting.”

‘SMART’ FIETSEN

“Steeds populairder zijn smart fietsen. Via een app op je telefoon zie je waar je fiets is geparkeerd en hoeveel stroom er nog in de accu zit. Ook ideaal voor ouders van scholieren: zij kunnen volgen waar zoon of dochter fietst. Hip en modern zijn ook smartlocks: Hiermee ontgrendel je het slot van je fiets via je telefoon.”

SNELLE SPEEDPEDALS

“Speedpedals zijn perfect voor mensen die wat verder van huis werken. Je haalt makkelijk 45 kilometer per uur en daarmee is deze fiets een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer.”

LEKKER LEASEN BIJ: Maandag’s Rijwielhandel

“Lekker fietsen zonder kosten van de aanschaf? Denk dan eens na over leasen! Voor een vast bedrag per maand kies je uit de nieuwste en mooiste modellen. Vaak regelen bedrijven dit voor hun werknemers en worden de kosten dan verrekend in het salaris. De tussenkomst van een werkgever is niet noodzakelijk privé leasen is ook mogelijk.”

MERKEN

“Maandag’s Rijwielhandel voert de merken Gazelle, Sparta, Batavus, Cortina, Rih, Merida en kinderfietsen van Alpina. Verder repareren en onderhouden wij alle merken.”


Maandag's Rijwielhandel logo

Kerkstraat 21, 8064 DM Zwartsluis

T 038 386 8112 I www.maandagsrijwielenendarts.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *