Small Miracles

‘Kansen voor kansarme kinderen in Oekraïne’

Uiteraard heeft Corona ook grote invloed op het werk van Jurjen en Ruth Knot die Small Miracles hebben opgericht. Zij werken in projecten in Oekraïne, maar zij wonen in Hongarije, zo’n 25 km vanaf de grens. Was het vóór Corona geen probleem om heen en weer te reizen, nu is dat anders. De grens is dicht of gaat dicht, je moet soms wel of toch niet in quarantaine, het is geen dag hetzelfde. Jurjen moest veel vanuit huis werken, via telefoon en email. Internet is gelukkig op veel plaatsen verrassend goed.

Feestdagen

Gelukkig lukte het wel om diverse feestdagen met dochters Rebekka (7) en Hanna (4) in het kindertehuis in Nagydobrony te zijn.

Online les

In Oekraïne waren de scholen lange tijd dicht en werd er online les gegeven. Dat valt niet mee in een kindertehuis met 80 meisjes die meestal met z’n drieën of vieren een kamer delen.

Fam Knot

Op de zigeunerkampen ligt het onderwijs vaak helemaal stil en neemt de armoede toe. In januari kon Small Miracles er vanuit Meppel toch een transport doorgaan met kleding, schoenen, speelgoed, schoolspulletjes, toiletartikelen, enz.Veel hiervan is ingezameld op scholen in Meppel en Staphorst en uitgedeeld in Oekraïne, in het kindertehuis en op schooltjes op de zigeunerkampen. Als je die blijde gezichtjes ziet, dan weet je waarvoor je het doet!

Small Miracles gym
Small Miracles Bootcamp
Small Miracles Lockdown thuisstudie
Small Miracles uitdelen tasjes
small miracles logo