Anis Jadib: ‘Goede mensen zijn onze kracht’

tekst: Peter Nefkens | foto’s: In beeld met Rianne

Wat hebben de bedrijven Werkplan, Rocketbox, Jarda Tuinen, Car and Bike en PosMark retailservices met elkaar gemeen? Ze worden alle vijf vanuit een mooi pand aan de Industrieweg 13 in Meppel aangestuurd. In de voormalige Citroëngarage heerst een warme en huiselijke sfeer en is de drempel om even binnen te wandelen voor een gesprek of een kop koffie laag. Het gaat vooral om de ontmoeting.

Eigenaar Anis Jadib geniet van al die bedrijvigheid om hem heen, is trots op de mensen die voor hem werken. ‘Goede mensen zijn onze kracht. Als je er zuinig op bent, ze gelijkwaardig behandelt en respecteert, dan kom je in een goede flow terecht. Ik mag elke dag met ze werken, het is net een soort gezin. Als je dat koestert, zie je dat de mensen voor jou door het vuur gaan.’ Jadib houdt er een duidelijke filosofie op na, eentje waar de mens centraal staat en waar succes bijna logischerwijs uit volgt. ‘De reis is belangrijker dan het doel. Ik pak door en grijp de teugels vast, al heeft alles wel een grens. Ik ben dankbaar voor deze reis en geniet van hoe het zich ontwikkeld’, geeft Jadib aan.

EEN VASTE PLEK

De reis begon voor de Meppeler in het begin van deze eeuw met uitzendorganisatie Werkplan, een bedrijf dat zich een vaste plek in ondernemend Meppel heeft verworven. Daarna kwam de winkelinrichter PosMark op het pad van Jadib, gevolgd door Marketingbureau Rocketbox. ‘Veel van de klanten van Werkplan hadden Employer Branding vraagstukken.

Zo kwam Rocketbox erbij, eerst met een filiaal in Rotterdam, nu ook in Meppel. We doen met name video-marketing, zitten veel op social media en hebben de diensten uitgebreid met SEO, linkbuilding en webdesign.’ De coronacrisis betekende voor PosMark dat er veel minder werk was, want de winkels gingen dicht. Het plan ontstond om overkappingen te bouwen, zoals die steeds meer in tuinen te vinden zijn. Anis Jadib kan een glimlach niet onderdrukken. ‘We kregen veel vragen voor andere tuinklussen, zo is Jarda Tuinen ontstaan en is het een compleet hoveniersbedrijf geworden.’

‘HET IS NET EEN SOORT GEZIN’

PASSIE VOOR AUTO’S

De vijfde loot aan de stam komt voort uit een passie van Jadib: auto’s en motoren. Hij kan ervan genieten, bracht het onderhoud van zijn bedrijfswagens al eerder onder bij zijn eigen bedrijf (eerst in de oude drukkerij van Krips Repro aan de Industrieweg 5) en zag met de overname van garagebedrijf Biemolt een

droom in vervulling gaan. Wie nu het nieuwe pand op Industrieweg 13 binnen komt, ziet rechts de mensen van Werkplan in een moderne en ruime setting achter hun computers zitten, terwijl aan de linkerzijde de showroom met glimmende bolides en motoren van Car and Bikes te vinden is. ‘Het is toch mooi dat je voor auto’s én motoren in één zaak terecht kunt? Dat zie je niet veel hoor. En we doen APK, bandenwissels, diagnoses en andere werkzaamheden in onze werkplaats’, glundert de Meppeler.

EEN KLEIN BEETJE LEF

De vijfde loot aan de stam komt voort uit een passie van Jadib: auto’s en motoren. Hij kan ervan genieten, bracht het onderhoud van zijn bedrijfswagens al eerder onder bij zijn eigen bedrijf (eerst in de oude drukkerij van Krips Repro aan de Industrieweg 5) en zag met de overname van garagebedrijf Biemolt een droom in vervulling gaan. Wie nu het nieuwe pand op Industrieweg 13 binnen komt, ziet rechts de mensen van Werkplan in een moderne en ruime setting achter hun computers zitten, terwijl aan de linkerzijde de showroom met glimmende bolides en motoren van Car and Bikes te vinden is. ‘Het is toch mooi dat je voor auto’s én motoren in één zaak terecht kunt? Dat zie je niet veel hoor. En we doen APK, bandenwissels, diagnoses en andere werkzaamheden in onze werkplaats’, glundert de Meppeler.

Hij is er helder in: met deze vijf bedrijven wil hij transparant zijn. ‘De wereld wordt heel complex door de tijd waarin we leven, daarom moet het helder zijn waar de klant voor betaalt en wat hij ervoor terugkrijgt.’ Voor de toekomst sluit Anis Jadib uitbreiding van het bedrijf niet uit. ‘Ik doe dingen waar ik blij van word, wat er maar op mijn pad komt. Met een klein beetje lef en geluk begin ik ergens aan, maar een organisatie valt of staat met prachtige mensen die in jou én in zichzelf geloven. Ik begin er alleen aan als ik ervan overtuigd ben dat het op het hoogste niveau kan. Ik ga niet iets voor een zesje opzetten. En voor mij is opgeven geen optie, dat is de mentaliteit waarmee ik ben opgevoed.’

‘We willen transparant zijn, dit betaal je dit krijg je ervoor terug’

WIE MEER WIL WETEN OVER DE VIJF BEDRIJVEN,

KAN EEN KIJKJE NEMEN OP DE SITES

www.werkplan.nl I www.carandbike.nl I www.posmark.nl

I www.rocketbox.nl I www.jardatuinen.nl

Of is welkom om binnen te lopen in het nieuwe pand aan de Industrieweg 13 in Meppel