Café Korterink

EEN CAFÉ WAAR NOG GEZELLIG GEKLETST KAN WORDEN

Waar normaal gesproken jong en oud ’s avonds plaatsneemt op de barkruk en een biertje bestelt, is het nu stil in café Korterink. Dit vanwege de op dit moment geldende coronamaatregelen. Gelukkig is het achter de schermen alles behalve rustig. Robert Korterink en zijn ouders hebben namelijk het hele café laten verbouwen. Ook zijn ze bezig om boven de zaak nog een appartement te bouwen en ondertussen draait de snackbar op volle toeren door.

Tekst: Tina van Dijk Foto’s: Rianne Brouwer

WOONPLAATS Rouveen | TOEKOMSTVISIE Het bedrijf volledig overnemen | HOBBY’S Oude auto’s en motoren | HOUDT VAN Motorrijden | FAVORIETE VOETBALCLUB SC Rouveen

Café Korterink

HOE HET OOIT BEGON

Vader Arend-Jan Korterink had altijd de grote wens om een eigen café te beginnen. Hij is samen met zijn vrouw Jenny begonnen als beheerder van het gebouw van Christelijke Belangen. Maar op dat moment stond hun nu huidige pand al een tijdje leeg. Eerder zat er de supermarkt van Mijnheer in. Rond 1990 hebben ze het pand gekocht en hebben ze er een café en een snackbar van gemaakt. In die tijd was Robert drie jaar oud. Toen hij ouder werd deed hij graag klusjes, waarmee hij een leuk zakcentje verdiende. De stamgasten die er toen zaten, die zitten er nog steeds.

VAN HET EEN KOMT HET ANDER

Robert en zijn ouders vonden dat het interieur wel weer aan vervanging toe was. De laatste grote verbouwing was in 1998. Toen is het huidige café gebouwd, wat voorheen de bedrijfswoning was. Ze begonnen met het dak, wat geïsoleerd moest worden, en vervolgens kwamen ze tot de conclusie dat de zolder die eronder zat wel heel veel ruimte had.

Zo ontstond de gedachte om daar een appartement van te maken. Maar er kwamen veel dingen bij kijken, zoals bijvoorbeeld brandveiligheid en in het café moesten ze dan ook heel veel aanpassen. Toen hebben ze alles maar vernieuwd. Boven zat een toilet die ’s winters vaak bevroor en nu is weggehaald, er is een nieuwe vloer met vloerverwarming ingekomen en een nieuwe bar met kastenwand. Eigenlijk is alles compleet vernieuwd. “Het installatiewerk is gedaan door Michel Brand van Brand Installatietechniek. Onze aannemer is Marco Kooiker en hij regelde alles omtrent het dak en de verbouwing en Robert Korterink van RK Projecten heeft de bar en de kastenwand gemaakt. Sommige jongens komen hier regelmatig over de vloer en kennen we al van vroeger. Als je de jongens zelf goed kent is dat makkelijker werken en krijg je korte lijnen”, aldus Robert.

HOE ZIET HET ER NU UIT?

Iedereen staat natuurlijk in de startblokken om, wanneer de tijden het weer toelaten, een biertje te kunnen drinken aan de nieuwe bar. Maar hoe is het eigenlijk geworden? “Er ligt een mooie betonnen vloer in en we hebben een mooie eikenhouten bar en kastenwand. We willen toch het gezellige behouden. De muren hebben gedeeltelijk lambrisering en gedeeltelijk stucwerk gekregen”, vertelt Robert trots.

DE STAMGASTEN

In een gezellig dorp als Rouveen kent iedereen elkaar. Zo staat barman Klaas Huisman al dertig jaar achter de bar en ziet hij generatie op generatie op de barkruk verschijnen. Hij is een vertrouwd gezicht in het gezellige café en weet veel van iedereen. In de snackbar is Els al ruim vijfentwintig jaar een bekend gezicht en kent net als de rest veel mensen. “Er kwam een keer een jongen aan de bar die aangaf dat hij van zijn vader doordeweeks eigenlijk niet naar het café mocht, omdat zijn vader dat ook nooit deed. Arend-Jan zei toen tegen de jongen dat zijn vader niet mocht liegen”, vertelt Robert lachend.

CAFETARIA

Korterink wil in deze lastige tijden graag extra service bieden. Daarom bezorgen ze in Rouveen nu gratis. Zo is er ook elk weekend een ander weekendmenu, welke ze ook bezorgen. Er is een luxere maaltijd beschikbaar met bijvoorbeeld spareribs. Robert kent bijna al zijn klanten. “Ik weet bij veel klanten die binnenkomen al wat ze gaan bestellen.”


Cafe Korterink

Scholenland 3, 7954 EN Rouveen

I T 0522-291 488 I E Cafe Korterink