Small Miracles

‘De Transkarpaten voor Richard en Roelienke’

Trots op magazines volgt de activiteiten van Small Miracles. In deze editie zullen Richard en Roelienke Wagenaar, wonende te Rouveen, vertellen over hun geplande reis naar de Transkarpaten. Een reis die hun leven zal veranderen. Een jong stel die het project, van oprichters Jurjen en Ruth Knot, ter plaatse gaan ondersteunen. Ook zetten zij zich in om geld te verzamelen hier in eigen land.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen de reis te maken?

De zomervakantie van 2014 is er één die ons altijd bij zal blijven. Met een groep van zesentwintig jongeren en begeleiders reisden we die vakantie af naar Hongarije. In de twee weken die daarop volgden mochten we werkzaam zijn op zigeunerkampen en mochten we helpen bij een opvang voor mensen met lichamelijke en/of een geestelijke beperking. Tijdens deze reis leerden wij, Richard en Roelienke, elkaar kennen en groeiden we steeds meer naar elkaar toe.

Een passie voor kinderen, vertel daar eens wat meer over…

Nu ruim zes jaar later staan wij, Richard en Roelienke, weer op het punt om een reis naar Oost-Europa te maken. Inmiddels getrouwd, afgestudeerd en vele ervaringen rijker. Zes jaar geleden sprong niet alleen de liefde naar elkaar over, maar ook de liefde voor de kinderen daar. In de afgelopen jaren zijn we betrokken gebleven bij de Stichting door inzamelacties, deelname binnen het bestuur en door nog meerdere malen af te reizen naar de Transkarpaten (gelegen in het westen van Oekraïne). Geraakt door de omstandigheden en armoede waarin veel kinderen leven, willen we nu een volgende stap zetten. Wij geloven namelijk dat ieder kind talenten heeft gekregen. Deze talenten hebben een goede basis nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen!

Wat gaan jullie daar exact doen?

Gedreven door de geringe mogelijkheden van deze kinderen willen wij een steentje bijdragen aan het welzijn van de zigeunerkinderen, weeskinderen en de kinderen met een beperking. Dit gaan we doen door ons een jaar lang in te zetten binnen de projecten van Small Miracles. Zo zullen wij gaan ondersteunen bij de begeleiding in het meisjestehuis, bij voetbalclub SC Small Miracles en bij evangelisatie op zigeunerkampen. Belangrijk hierin vinden we om betrokken te zijn en liefde te geven aan de kinderen die dit zo verdienen. We weten ons hierin gezegend door de liefde van onze Hemelse Vader. Want weet u, Hij heeft ons zo veel liefde gegeven dat we vanuit deze rijkdom overvloedig mogen delen!

Hier en daar, nu en straks mogen we samen een zegen zijn voor anderen. Ook in deze tijd mogen we de handen in elkaar slaan en ons inzetten voor hen die hulp of betrokkenheid nodig hebben. Samen werken we aan een toekomst vol kansen, waarin ieder kind in liefde en gezondheid mag opgroeien tot een stabiele en zelfstandige volwassene. Volwassenen die vanuit hun talenten voor zichzelf en anderen kunnen zorgen. Graag willen wij in het komende jaar hier onderdeel vanuit maken, dit door ons in te zetten voor het werk van Small Miracles.

Hoe kunnen de mensen jullie hierbij helpen?


We bevelen het werk van de stichting graag bij u aan. U kunt namelijk ook uw steentje bijdragen door ons financieel te ondersteunen. ́Trots op ́ zal onze werkzaamheden volgen, zodat u ook kunt zien wat er met uw geld wordt gedaan. Kijk voor meer informatie over onze reis en het werk van Small Miracles op www.small-miracles.nl of onze sociale media.